Siis ette usko, mitä minä tänä aamuna kuulin radiosta. On oikein menty kirjoittamaan kirja aiheesta, miten kohdata murrosikäinen. Voihan isännän pieksut sentään. Miten kohdata murrosikäinen. Kyllä minulla on ihan tasan tarkkaan keino siihen. Se on kuri ja kova kuri. Ja se on työ ja kunnollinen työ.

Menkääpä koulupäivän jälkeen koulun lähelle katsomaan, kun nämä nuoret kansan valiot ovat matkalla kohti aikuisuutta. Siellä juodaan peltiastiasta energiajuomaa, poltetaan tupakkaa, syödään karamelliä, pussista suolaisia palasia ja huudellaan toisille ja välillä ohikulkijoille naisten alapuolta. Joka kersalla on oma puhelin ja sieltä kuuluu kovaan ääneen seekkiä tai muuta jonninjoutavaa.

Näin ei saisi kerrassaan olla. Yhtään eivät tarvitse nuo lapset omaa rahaa, vaan heti suoraan kotiin, missä odottavat kotityöt. Kaapista otetaan ensin välipala - ruisleipää ja päälle voita tai leikkeleitä ja lasi maitoa tai vaikka mehua ja kahviakin saa juoda. Sitten uutterasti läksyjen kimppuun ja ne pitää tehdä kunnolla. Opettajat tarkistavat seuraavana päivänä, että työt on tehty ja jos ei ole tehty, niin mopo ja puhelin ja nappisoittimet pois ja ulkonaliikkumiskielto voimaan. Kun on läksyt tehty, on lapsen siivottava huoneensa, koska jokaisella on kuitenkin oma huone, ettei tule raumoja. Ennen kuin vanhemmat tulevat kotiin, on katsottava, että keittiö on siisti. Kun sitten illalla on harrastus ja sellainen pitää olla ~ partio tai urheiluseura tai musiikkilaitos tai kuvataide, mutta joku hyvä juttu kuitenkin, niin sinne saa mennä vasta kun aikuinen antaa luvan. Harrastuksesta tullaan suoraan kotiin eikä jäädä kylille lorvimaan. Kirjastossa saa käydä lyhyesti.

Jokaisen lapsen on harrastettava jossain määrin liikuntaa, koska nykynuoret ovat hirveän velttoja ja huonokuntoisia. Ei tarvitse urheilla, mutta normaalia liikuntaa pitää harrastaa. Kotona syödään perheen yhteinen ateria, jonka aikana opitaan hyviä tapoja eikä sitten tarvitse napostella nälkäänsä epäterveellisiä välipaloja.

Kavereita tavataan viikonloppuna ja koulussa - ei arkena tarvitse, koska on tärkeitä tehtäviä. Puhelin lapsella on ihan tarpeeton, mutta tieteiskonetta saa käyttää koulutöihin ja luvan kanssa vähän pelata, Omassa huoneessa ei saa olla tieteiskonetta, vaan se pitää olla vanhempien valvonnassa. Televisiota saa katsoa mielin määrin, koska siitä ei ole mitään vahinkoa - joka muuta väittää on vain tärkeilevä hölmö.

Viikonloppuisinkin jokaisen on tultava kotiin vanhempien määräämänä aikana ja viimeistään ennen yhdeksää. Jos haisee tupakalle tai viinalle tai muulle huumeelle, on annettava ankara rangaistus, josta ei kannata mainita sosiaalinutturoille. Kuritta kasvaminen on luonteen köyhyyttä.

Lasten täytyy kunnioittaa vanhempiaan eikä yhtään saa sanoa vastaan. Vanhempien pitää ankaralla kädellä rankaista, jos lapsi haistattelee tai muuten kieltäytyy vanhempiensa ohjeista.

Ei siihen lasten kasvattamiseen mitään ohjekirjaa tarvita. Minuun saa ottaa yhteyttä, jos kokee epätietoisuutta. Tässä minulla tuli jo runko ja siitä on helppo antaa tarkempia ohjeita. Pääasia on, että lapsi näkee, kuka määrää ja näistä ei sitten lipsuta. Näin minä olen lapseni kasvattanut ja kaikki ovat kunnollisia aikuisia - sotilaita ja vanginvartijoita.

Kovia sanoja. Minä olen oikeassa.